Légkezelő, légcsatorna tisztítás, fertőtlenítés

légtechnikai rendszer, Légcsatorna tisztítás, fertőtlenítés,
légtechnikai rendszer, Légcsatorna tisztítás, fertőtlenítés

A légkezelők és légcsatornák tisztítását, ill. fertőtlenítését időközönként szükségszerű elvégezni!

Mára jóformán minden ipari, kereskedelmi és szórakoztató létesítmény, ill. az irodaházak mindegyike légtechnikai rendszert üzemeltet, hogy a kollégáik és ügyfeleik friss levegő szükségletét, a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat és ezzel együtt az általános komfortérzetüket megteremtsék.

Ezekben a berendezésekben szűrők vannak elhelyezve, hogy a belépő friss levegőt, ill. a kilépő elhasznált levegőt megszűrje és ezáltal a légkezelőben elhelyezett hőcserélőket, villanymotorokat, érzékelőket, stb. megvédje az elkoszolódástól, ami komoly hőleadási és szigetelési problémát jelenthet, ezáltal az üzemeltetési költségeket jelentősen megnöveli.

Azonban a friss levegő beszívó nyílástól a szűrőkig, illetve az épületben lévő elszívó anemosztáttól a szűrőkig szűretlen levegő áramlik a légcsatornákban, ezért előfordulhat, hogy a légcsatornák felületére lerakódnak különféle szennyeződések.
Ezek a szennyeződések általában por alakban jelentkeznek, ami a gombák és baktériumok táptalaja, illetve ha a szennyeződés konyhai, zsíros technológiából származik, akkor egy rendkívül veszélyes, gyúlékony réteg kerül a légcsatornák felületére.

Ezeket a légcsatornákat tehát időközönként érdemes tisztítani, fertőtleníteni, megelőzendő a higiéniai és tűzvédelmi problémákat.